Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ : ΄΄ Ο αγώνας των απεργών της Χαλυβουργίας΄΄



ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα, άνοιξε την πόρτα της εξαθλίωσης για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Για να αποφύγει την δική του κατάρρευση, με εντολή των ΔΝΤ, Ε.Ε., τραπεζιτών και βιομηχάνων, οδηγεί με τον πιο βίαιο και απάνθρωπο τρόπο το σύνολο της κοινωνίας σε οικονομικό αδιέξοδο, ηθική κατάρρευση και κοινωνικό αποκλεισμό.
 Τα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί με τρομοκρατικό τρόπο η διορισμένη κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ με την στήριξη της Μπακογιάννη, τα χαρακτηρίζει μέτρα για την ‘’σωτηρία της χώρας’’. Αλήθεια, πως είναι δυνατόν να σωθεί η χώρα, όταν ο λαός της οδηγείται στην καταστροφή; Δύο χρόνια τώρα με την απειλή της ‘’χρεωκοπίας’’, συμπιέζουν μισθούς και μεροκάματα, διαλύουν εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, παιδεία, υγεία, διογκώνουν φόρους και βάζουν εξοντωτικά χαράτσια.
 Είναι τόσο ανάλγητη, ωμή και έντονα ταξική (υπέρ του κεφαλαίου) αυτή η πολιτική, που οδηγεί στην εξαθλίωση δεκάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, χωρίς στέγη, ρεύμα, φάρμακα, στοιχειώδη διατροφή.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί. Ασύδοτοι απολύουν αβέρτα, κλείνουν επιχειρήσεις για να μεταφέρουν σε άλλους τομείς, πιο κερδοφόρους, τις δραστηριότητές τους, αρνούνται να καταβάλλουν δεδουλευμένα, καταπατούν συλλογικές συμβάσεις, επιβάλλουν εκ περιτροπής ή μερική εργασία, κατεβάζουν τους μισθούς στο μισό.
Ελληνική Χαλυβουργία, Λουκίσσας, 3Ε, ALTER, Ελευθεροτυπία, NOTOS, Ερρίκος Ντυνάν, Κατσέλης, Γερολυμάτος, Χατζής. Και  ΒΙ.Κ.Η.,ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΑΡΤΑΙΚΗ ….. Ατέλειωτος ο κατάλογος. Παντού τα ίδια. Θέλουν τους εργαζόμενους απλά εργαλεία, υποταγμένους και ανοργάνωτους.
Όμως, αυτή η βαρβαρότητα ξυπνάει μαζικά τις λαϊκές-εργατικές συνειδήσεις.
Φωτεινό παράδειγμα ο αγώνας των χαλυβουργών που κρατά πάνω από 80 μέρες. Σε ένα εργοστάσιο, που ενώ η παραγωγή αυξήθηκε το τελευταίο χρόνο, ο εργοδότης εκβιάζει τους εργάτες με απολύσεις. Στόχος να αποδεχτούν να λειώσουν στο καμίνι με λιγότερα λεφτά βγάζοντας την ίδια παραγωγή σε λιγότερες μέρες. Πάνω απ’ όλα το κέρδος!
 Και οι αγώνες καθημερινά ξεσπούν αυθόρμητα. Γέννημα της οργής και της ανάγκης. Σε χώρους δουλειάς και σε γειτονιές χιλιάδες λαού και εργαζόμενοι, παίρνουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Υπερασπίζονται το παρόν και το μέλλον τους, το ταξικό τους συμφέρον. Κόντρα στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που κάθονται στο τραπέζι του ψευτοδιαλόγου με τον ΣΕΒ – εργοδοσία με σκοπό να καταργήσουν ότι έχει απομείνει όρθιο (κατώτατος μισθός, 13ος και 14ος μισθός, τριετίες, κλπ).Χτίζουν δεσμούς συμπαράστασης και αλληλεγγύης κόντρα στην απομόνωση και το φόβο που θέλει να επιβάλει το σύστημα.
Χρόνια τώρα, ‘’συνδικαλιστές’’, πολιτικάντηδες ‘’σοσιαλιστές’’ και ‘’αριστεροί’’, λεηλάτησαν συνειδήσεις, εξαπάτησαν προσδοκίες, έβαλαν στο περιθώριο τον άνθρωπο.
Δεν αναθέτουμε πια σε κανέναν το μέλλον μας, τη ζωή, την επιβίωσή μας! 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ  : ΄΄ Ο αγώνας των απεργών της Χαλυβουργίας΄΄
ΠΡΟΒΟΛΗ  ΒΙΝΤΕΟ        
                                                          ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΓΕΝΑΡΗ – ΩΡΑ 7,00 μ.μ.
                                      Στο στέκι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΡΤΑΣ ( αρχαίο θεατρο)