Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση: Απεργοί από την "Ελληνική Χαλυβουργία" και την "Ελευθεροτυπία"

 
“Δεν νικά αυτός που έχει δίκιο, αλλά αυτός που αγωνίζεται γι’αυτό !”

Αυτοί με τα μνημόνια, την ανεργία, τις απολύσεις, την λιτότητα, τα χαράτσια, την παραπληροφόρηση. την τρομοκρατία…
Με τους αφεντάδες τους.
Εμείς με την ζωή, την αξιοπρέπεια, τον αγώνα, την αλληλεγγύη, την αντίσταση…
                                                                          Με το δίκιο του λαού.
   
   Αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και όλοι οι παρατρεχάμενοί τους, σαν σύγχρονοι δοσίλογοι ξεπουλάνε το λαό και τη χώρα για να εδραιώσουν και μεγαλώσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών, των αφεντικών τους.
 Δίνουν τα πάντα. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Τρομοκρατούν και καταστέλλουν.
 Και ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
 Απέναντι σ΄ αυτή την επίθεση, ο λαός για άλλη μια φορά δεν πτοήθηκε. Βγήκε στους δρόμους. Εκατοντάδες χιλιάδες σ΄ όλη την Ελλάδα. Από το Σύνταγμα ως την Αριστοτέλους και από το Ηράκλειο ως την Κέρκυρα. Έσπασε το φόβο της κρατικής τρομοκρατίας, προχώρησε σε απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων. Παρά τους τόνους χημικών δεν διαλύθηκε και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής.

 Μια φωτιά καίει τις πύλες της ¨¨Ελληνικής Χαλυβουργίας¨ για πάνω από εκατό μέρες. Μια φωτιά που ζεσταίνει τις χούφτες των απεργών χαλυβουργών, μα και τις καρδιές των εργαζόμενων, των ανέργων, των νέων, όλων των καταπιεσμένων.
 Μια φωτιά που οι σπίθες της άρχισαν να απλώνονται και σ΄ άλλους εργασιακούς χώρους. Στην ¨Ελευθεροτυπία¨, στον ¨Αλτερ¨, στην ¨3Ε  Εκτυπωτική¨, στο εργοστάσιο ¨ΛΟΥΚΙΣΣΑ¨, στα νοσοκομεία και αλλού.
 Οι αγώνες αυτοί δείχνουν το δρόμο που πρέπει να χαράξουμε. ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Ενάντια στις ψευδαισθήσεις μας, τις αυταπάτες και τους φόβους μας.

 Να μεταδώσουμε τη φωτιά που άναψε στην Χαλυβουργία!
 Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ, μαζικό ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην επίθεση κράτους – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – κεφαλαίου.

 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΡΤΑΣ, προσπαθώντας να ενισχύσει αυτή την κατεύθυνση, διοργανώνει εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών.