Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Την άποψή σας να τη βράσουμε!
Η ανεργία, πληγή και παιδεμός του τόπου,
θα λείψει μοναχά τη μέρα όπου θα μπείτε εσείς σε ανεργία!

                                                                                                      (Μπερτολτ Μπρέχτ,1930)
 Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 22% το ποσοστό της ανεργίας στις αρχές του 2012, δηλαδή πάνω από  1.000.000 άνεργοι. Μέσα σε αυτούς δεν μετριούνται οι νεοεισερχόμενοι στη δουλειά, οι ανασφάλιστοι και οι υπό-απασχολούμενοι.
Πάνω από 1.000 απολύσεις προστίθενται κάθε μέρα στη μαύρη λίστα, ενώ μειώνονται οι ''τυχεροί'' άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα ελεημοσύνης των 359. Μια μαύρη λίστα  εφιαλτική, γιατί αφορά ανθρώπινες ζωές,  ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το νοίκι. Ανθρώπους που δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Η ανεργία  αποτελεί δομικό στοιχείο του καπιταλισμού. Ανάλογα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου αυξάνεται ή μειώνεται και λειτουργεί ως μέσο πίεσης και εκφοβισμού  για να δέχονται οι εργαζόμενοι τις περικοπές μισθών, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις πιο άθλιες συνθήκες δουλειάς. Η απλήρωτη εργασία για πολλούς μήνες είναι πια καθεστώς.
Σήμερα, με τους νόμους που ψηφίστηκαν διαλύεται κάθε έννοια αξιοπρεπούς εργασίας και αμοιβής. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και την όλο και πιο ελαστικοποιημένη εργασία δημιουργούν συνθήκες γενικευμένης επισφάλειας και φέρνουν ανέργους και εργαζόμενους μόνους και απροστάτευτους αντιμέτωπους με την ασυδοσία και τους εκβιασμούς των αφεντικών.
Η κατάσταση αυτή θέτει από μόνη της το ερώτημα: Πως απαντάμε, εμείς οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι απλήρωτοι, στις νέες συνθήκες δουλείας; Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει και ανεργία και η ανατροπή του είναι η μόνη ριζική λύση. Βαδίζοντας σε αυτό το δρόμο, δεν μπορούμε  να ψάξουμε τις λύσεις ο καθένας μόνος του ούτε να αφήσουμε για άλλη μια φορά τις τύχες μας στους εργατοπατέρες κάθε χρώματος που νοιάζονται μόνο για τις σφραγίδες και όχι για τις ζωές μας. Οι συλλογικές και αδιαμεσολάβητες διαδικασίες είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα, τους εκβιασμούς και την κοινωνική απομόνωση. Η συνειδητοποίηση της ταξικής μας θέσης, η αυτό-οργάνωση μας μέσα από επιτροπές, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες να αποτελέσουν τα όπλα του αγώνα μας.
Απαιτούμε άμεσα :
·            Δικαίωμα στη δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς όρους.  
·            Επίδομα για όλο το διάστημα της ανεργίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας, χωρίς     όρους και προϋποθέσεις. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
·            Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 7:30 ΜΜ. ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ
(ΕΝΑΝΤΙ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ)
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΛΕΟΝ ΝΤΕ ΑΡΑΝΟΑ «ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ»
Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  30 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΆΡΤΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8:00 ΜΜ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας αποφύγουμε τα υβριστικά σχόλια, ως απλό δείγμα πολιτισμού. Η ευθύνη για τα σχόλια ανήκει στον κάθε σχολιαστή.